lördag 22 augusti 2009

Grillad lax á la Ulla!


Lördagen den 22 augusti
Vaknade tidigt och njöt av den vackra morgonen. Satt i fåtöljen och läste min bok en bra stund. En efter en vaknade familjen och jag fick sällskap vid frukosten. Det känns mysigt att grabbarna nu kommer upp lite tidigare för på sommarlovet låg de fram till lunch! Jag tycker det är så mysigt att sitta och äta tillsammans samtidigt som det småpratas och gnabbas lite.

Har gjort musli och bakat bröd idag, 4 limpor blev det - å jag trendig utan att jag visste det;-)) Läs mer i Smått & gott! I övrigt har väl dagen mest rullat på med hushållsarbete, friidrott och familj.

Dagens bild
Är när jag grillar laxen. Man flyttar undan all kolen under laxen och lägger kolen på sidorna av grillen. Sen grillar manlaxen enbart på skinnsidan. Ulla har lärt mig att göra på detta sätt! Det är bra med IRL-träffar;-))

En bra sak från idag
Var att grabbarna såg att även en mamma fixar att sköta en grill - å det utan att ha en öl i näven;-))

8 kommentarer:

  1. Du, det där såg gott ut. Smart att bara grilla på ena sidan. Mindre risk att det fastnar då. :)
    Må så gott och ha en fin söndag.

    SvaraRadera
  2. Jag ger laxtipset vidare till maken. Han gillar grillen mer än jag gör..

    SvaraRadera
  3. Glömde du ölen? Vad är det då för vits med att sitta vid grillen?

    SvaraRadera
  4. Ha ha..Grillritualer,tycker att jag också har en bild av att det absolut ingår öl i näven vid grillning !!

    Tack för dina fina kommentarer, jo jag går en fotokurs och just nu är det färger och färglära som gäller.
    Viken bra deal du gjort med sonen !

    Kram och ha en bra söndag..

    SvaraRadera
  5. Och lite enris på grillen (under laxen) hade jag också. Men så bra att det blev lyckat! Vad hade du för örter? Jag hade dragån och dill. Och så olivolja och peppar.

    SvaraRadera
  6. DRAGON ska det vara, vet inte hur fingret slant där

    SvaraRadera
  7. Jamen ett glas vin hade du nog!!!Hoppas jag!!
    Ser gott ut!!

    SvaraRadera
  8. Tyvärr Ulla så missade jag enriset! Örterna jag hade var torkad rosmarin och timjan + salt och olja! Gott blev det och rester har jag mumsat idag;-))

    SvaraRadera